Ağız ve diş sağlığınızın yerinde olması ağrınızın olmaması, diş etinde sorun yaşamamanız veya diğer etmenler ile birlikte ele alınabilir. Ama diş sağlığı denen kavram sadece beslenmeye yardımcı olmak şeklinde yorumlanmamalıdır.
Rahat gülemeyen, elleriyle dişlerini kapatmak zorunda kalan veya çeyrek gülümsemelerle yetinmeyi seçenlerin de çene ve diş yapısında sorun yaşadıkları bilinmelidir. Gülerken söz konusu olan esnek durumların ortaya çıkması için diş yapınızın doğru bir şekilde çenenize yerleşmiş olması gerekir.
Ortodonti gülüşlerinizde ve dişlerinizin estetik yapısında sorun olmasını engelleyen en önemli alandır. Dişlerinizin yapısından veya gülerken ortaya çıkan hoşnutsuz hallerden kurtulmak için Bursa ortodonti imkanlarını değerlendirmek gerekir. Uzman bir hekim tarafından yapılan tedaviler sonucunda yetişkin veya çocuk olması fark etmeksizin başarılı sonuç alınması mümkün olur.
Başlıklar
Ortodontiye Neden Başvurmalısınız?
Dişlerinizin çene ile olan ilişkisi ciddi şekilde ağız ve diş sağlığınızı etkiler. Bunun yanında psikolojik olarak da kendinizi iyi hissetmenize neden olan bir durumdur. Diş yapınız, çene sorunlarınız veya bununla ilişkili rahatsızlıklar için ortodonti birimiyle çalışmanız gerekir.
Küçük yaştan itibaren aksatılmaması gereken bir tedavi olmasına karşılık ilerleyen yaşta ve yetişkin yaşında bile geç kalınmış sayılmaz. Tedaviyi olumlu yönde etkileyen etmen ise mümkün olan en kısa süre içinde hekime başvurmaktır.
Yetişkin ve Çocuk Ortodontisi Farklı Mıdır?
Hekimin uzmanlık alanına ve tecrübesine bağlı olarak hem yetişkin hem de çocuk ortodontisi alanında hizmet almanız mümkün olur. Çocuk yaşta bu şekilde bir durum gözden kaçırılmadan hemen hekime başvurulduğunda süreç daha başarılı olacağından geç kalınmaması önemlidir.
Ama yetişkin olanların da:
- Geç kalmış olmadıklarını,
- Farklı yollar çizerek tedavinin sağlanacağını,
- Başarılı sonuçlar alınmasının mümkün olduğunu bilmeleri önemlidir. Vakit kaybetmeden tanı koymak için uygun şekilde tetkikler yapılmasına başlanmalıdır.
Ortodonti Tedavisinde Süreç Nasıl İşler?
Sürecin işlemesi ilk olarak hastanın tedavi için diş hekimine başvurması ile başlaması gerekir. Hekim gözle kontrol yanında gerekli röntgen ve işlemlerin yapılmasını da ister. Buna bağlı olarak tanı ortaya çıkar. Hastanın durumuna ve elde edilen verilere göre yapılacak olan karşılıklı görüşme sonucunda tedaviye başlanması sağlanır.
Diş Telleri Takılması Zorunlu Mudur?
Diş telleri yetişkin veya çocuk her kesimden hasta için rahatsız edici olabilir. Hastalığın durumuna ve belirlenen tedaviye göre kullanılıp kullanılmayacağına karar verilebilir. Ama kullanılan diş tellerinin estetik ve rahatsız etmeyecek tasarımda olanlarını tercih etmek de mümkün olduğundan çekinmeden kullanılabilir.
“Gülüşlerinizin Mimari Olan Ortodonti”