Ortodontik Tedavi Minimum Kaç Yaşında Yapılabilir?

Başlıklar

Ortodontik Tedavi Minimum Kaç Yaşında Yapılabilir?

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen ve yüksek başarı sağlanan ortodonti tedavisi hakkında merak edilen farklı sorular bulunuyor. Ortodonti tedavisi tercih etmek isteyenler için ön plana çıkan farklı detaylar vardır.

Bu konulardan biri de tedavinin en erken kaç yaşında uygulandığıdır. Dişlerin estetik görünümünü düzeltmek amacıyla gerçekleştirilen diş teli tedavisi hem çocuklara hem de yetişkinlere uygulanabilir.

Çocukların çene yapısının henüz esnek olması ortodonti tedavisindeki başarıyı artıracaktır. Tedavinin gerçekleşmesi için herhangi bir yaş şartı bulunmuyor. Diş hekimlerinin kararına göre her yaştaki bireye ortodonti tedavisi uygulanabiliyor.

Ortodonti Tedavi Kaç Yaşında Başlayabilir?

Ortodonti tedavisinin amacı diş yapısındaki çarpık görüntüyü düzelterek hem estetik görünüm sağlamak hem de ağız sağlığını korumaktadır. Günümüzde başarı oranı artan tedavi yöntemi ile birlikte önemli avantajlar ortaya çıkıyor.

Her yaştan bireye hitap eden ortodonti tedavisinin süresi çeşitli etkenlere göre farklılık gösteriyor. Tedaviye başlama yaşı için herhangi bir sınır bulunmasa da diş hekimleri tarafından ergenlik dönemi öneriliyor.

Ortodonti Tedavi Maksimum Kaç Yaşında Yapılabilir?

Dişlerdeki şekil problemlerinin giderilmesi için modern ve başarılı bir yöntem olan ortodonti tedavisi, her yaştan bireye başarılı bir şekilde uygulanabilir. Bir dönem çocuk yaştaki bireyler için yaygın bir şekilde gerçekleştirilen ortodonti tedavisi günümüzde yetişkinler için de sık sık tercih ediliyor.

Erken yaşlardaki çene ve diş yapısının diş teli tedavisine uygun olması tedaviden kısa süreler içinde sonuç alınmasını sağlıyor. Her ne kadar erken yaşlarda gerçekleştirilen ortodonti tedavisi daha avantajlı olsa da bu tedavi için maksimum yaş sınırı bulunmuyor.

Ortodonti Tedavi Ne Kadar Sürer?

Diş teli taktırmak isteyen bireylerin merak ettiği konulardan biri de tedavi sürecinin ne kadar sürdüğüdür. Tedavi sürecinin uzunluğunun belirlenmesindeki en önemli faktör bireylerdeki ağız ve dış yapısıdır.

Dişlerdeki bozuklukların büyüklüğüne bağlı olarak farklı sürelerde tedavi gerçekleştirilir. 5-6 ay gibi kısa sürelerde sonuç alındığı gibi 2 yıl kadar uzun sürelere de gereksinim duyulabilir.

Ortodonti Tedavi Ağrılı Bir İşlem midir?

Günümüz toplumunda bireylerin birçoğu diş tedavilerindeki ağrı ve acı durumu karşısında endişeleniyor. Dişlerinin daha güzel ve estetik görünmesini isteyenler için avantajlı bir tedavi olan diş teli tedavisi hakkında merak edilenlerden biri de tedavinin nasıl geçtiğidir.

Tellerin takılması sırasında ağrı ve acı gibi olumsuzluklar yaşanmıyor. Teli takan diş hekimleri dişlerin üzerine uyguladıkları braket ismi verilen malzeme ile birlikte hastanın acı hissetmesini engelliyor.

Ortodonti Tedavi Hangi Durumlarda Yapılır?

Ağız ve diş sağlığı her bireyin önem vermesi gereken hususlar arasında yer alıyor. Dişlere düzenli ve dikkatli bir şekilde bakım yapılması gerekiyor. Diş sağlığı kadar dişlerin nasıl göründüğü de bireyler için önemli olan noktalardan biridir. Dişlerin daha güzel görünümü için ortodonti tedavisi tercih edilebilir.

Ortodonti tedavisinin yapılabileceği bazı durumlar şu şekildedir;
  • Dişlerin normalden önde veya arkada bulunması,
  • Dişlerin hizasının aynı olmaması,
  • Ağız açık uyku durumu,
  • Sağ veya sol dişlerin eş hizada olmaması,
  • Alt veya üst çenedeki yapısal bozukluklar,

Belirtilen durumların tedavisi için modern ortodonti yöntemleri uygulanabilir. Diş teli tedavisinin erken yaşlarda gerçekleşmesi başarı oranını artıran faktörler arasında yer alıyor.

Ortodonti Tedavi Diş Çekimi Gerektirir mi?

Her tedavi yönteminde olduğu gibi diş teli tedavisinde de bazı riskler vardır. Bireylerdeki çene yapısı tüm dişlerin düzenli bir şekilde durması için yeterli genişlikte olmayabilir. Çenedeki alanı genişletmek için ortodontist tarafından diş çekme kararı alınabilir. Bu işlem için uzman hekimin görüşünün alınması gerekiyor.

Ortodonti Tedavi Çürüklere Neden Olur mu?

Diş teli tedavisinin herhangi bir şekilde çürük oluşumuna sebep olduğu söylenemez. Genel olarak böyle bir soruna yol açmayan ortodonti tedavisi dişteki estetik bozuklukların düzelmesine yardımcı olur. Her bireyin yapması gerektiği gibi ortodonti tedavi gören bireylerinde günlük ağız ve diş bakımını ihmal etmemesi gerekir.

Ortodonti Tedavi Konuşmayı Etkiler mi?

Çocukları için ortodonti tedavi düşünen yetişkinlerin yanı sıra bu tedaviye yönelecek olan bireylerin merak ettiği bazı sorular vardır. Bu tedavi yönteminden sonra konuşma bozukluklarının oluşup oluşmadığı konusu merak ediliyor. Diş teli tedavisi sonrasında herhangi bir konuşma bozukluğu yaşanmasa da 7-10 günlük alışma sürecinde hafif değişimler yaşanabiliyor.

“Ortodontik Tedavi”

Hakkımızda

Dr. Bircan Bektaş Çıtak En iyi gülüşe ulaşmanız için Bursa Ortodontist ofisinde sizlere en yeni tedavi hizmetlerini sunuyor.

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 19:00 Pazar: Kapalı

İletişim

Telefon & Whatsapp: 0544 354 73 56Bağlarbaşı, 1. Sedir Sk. No:10 Kat:3 Evke Onyx Plaza Osmangazi / Bursaİletişime Geç
Learn more