Kişilerin karakteristik görünümünü büyük ölçüde etkileyen ve ağız sağlığı için oldukça önemli olan diş görünümünün güzelleştirilmesi için farklı yöntemler tercih ediliyor. Uzun zamandır tercih edilen yöntemlerden biri olan diş teli tedavisinin çeşitli özellikleri bulunuyor.
Diş teli tedavilerinin kapsamı geniş olduğu için bu alanda tecrübeli ve profesyonel olan hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Günümüz modern yöntemlerinde diş teli tedavi süresinin 6 ve 30 ay arasında değişim gösterdiği biliniyor.
Başlıklar
Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Diş teli tedavisinden yararlanmak isteyen kişilerin merak ettiği sorulardan biri de tedavinin ne kadar sürede etki ettiğidir. Diş teli tedavisinin etkisinin gözle görülür ölçüde hissedilmesi için farklı süreler boyunca beklenmesi gerekir.
Sürenin belirlenmesinde etkili olan farklı kriterler vardır. Uygulama sırasında kullanılan diş tellerinden hastaların yaşına kadar farklı etkenlere göre sürede değişim yaşanabilir. Yetişkinlerde 6 aydan 2 yıla kadar değişen tedavi süresi çocuklarda daha kısa veya uzun olabilir.
Yetişkinlerde Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Dişlerdeki yapısal bozukluklar kişilerin karakteristik görünümüne olumsuz etki ederken farklı psikolojik sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle uzun yıllardır tercih edilen ve her geçen gün başarı oranı artan diş teli tedavisi tercih edilebilir.
Ortodonti bilim dalının önemli bir tedavi yöntemi olan diş teli tedavisinde etki süreleri farklılık gösteriyor. Yetişkinlerdeki tedavi süresinin 2 yıla kadar uzayabileceği biliniyor.
Çocuklarda Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Ortodonti tedavilerinin küçük yaşlarda uygulanmasının daha avantajlı olduğu biliniyor. İskelet ve çene yapısının esnek olduğu çocukluk dönemlerinde gerçekleştirilen diş teli tedavilerinde kısa süreler içinde sonuç almak mümkündür.
Çocukların diş yapısındaki bozuklukların büyüklüğüne bağlı olarak ortalama 6-9 ay tedavi süresi ön görülebilir. Bazı durumlarda bu sürenin 2 yıla kadar çıkması beklenebilir.
Diş Teli Ne Kadar Kısa Sürede Çıkabilir?
Diş teli tedavisinden yararlanmak isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de tedavinin en kısa ne kadar sürede tamamlanacağıdır. Ağızda farklı bir görünüme sebep olan diş teli, bazı kişilerin psikolojik olarak rahatsız olmasına sebep olabiliyor.
Genel olarak diş teli tedavisinin 6 aydan 2 yıla kadar sürdüğü biliniyor. Çocuklardaki diş teli tedavilerinin çok daha kısa süreler içinde etki göstermesi bekleniyor. Diş teli tedavilerinin sonuçlanma süresine etki eden farklı faktörler bulunuyor.
Diş Teli Tedavisi Sonrası Ne Zaman Düzelme Başlar?
Diş teli tedavisinden sonraki ilk etkinin ne kadar süre içinde görüleceği konusu merak ediliyor. Diş teli tedavisi sonrasındaki etkilerin ne olacağı kişilerin ağız ve diş yapısına göre farklılık gösteriyor. Genel olarak 2-3 ay içinde şekil almaya başlayan dişlerin yavaş yavaş istenilen şekli almaya başlaması bekleniyor.
Diş Telinin Maksimum Kalma Süresi Nedir?
Dişlerinin düzgün ve sağlıklı bir görünüme kavuşması için ortodonti tedavisine müracaat edecek olan kişilerin merak ettiği konulardan biri de diş telinin ağızda kalma süresidir.
Diş telinin kişilerin ağzında ne kadar sürede kalacağı diş hekimlerinin tercihine bağlıdır. Tedaviden istenilen sonuç alınıncaya kadar devam edilebilir. Bazı durumlarda tedaviye ara verme durumu ortaya çıkabilir.
Diş Teli Kontrollerinde Ne Yapılır?
Diş teli tedavilerindeki olası sorunların önlenmesi için düzenli kontroller önemlidir. Aylık kontrollerde diş teli tedavisinin durumu kontrol edilir. Tellerin bakımı yapıldıktan sonra diş hekiminin tercihine göre farklı tedavi yöntemleri uygulanır.
Diş Teli Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş teli tedavisinden sonra çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Tedavi süreci boyunca dişlerde sallanma gibi olaylar meydana gelebilir. Bu durumun normal olacağının unutulmaması ve dişlere dikkatli bir şekilde bakım yapılması faydalı olacaktır.
Diş teli tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;
- Ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gerekir.
- Dişlere sert ve ani baskı yapılmamalıdır.
- Hastanın ağız yapısına uygun olarak yapılan planlama takip edilmelidir.
Diş teli tedavisinin kısa süreler içinde başarıya ulaşması için bu tür hususlara dikkat edilmesi gerekir.